Kritiikkejä & haastatteluja

Romaanini Paljain käsin (Gummerus 2011) oli vuoden 2012 Runeberg-palkintoehdokkaana. Teosta on luonnehdittu muun muassa näin: ”Komeaa proosaa suomalaisesta elämänmenosta.” (Kaisa Kurikka 23.5.2011) Alla lisää luennehdintoja ja linkkejä arvosteluihin.

Minulle saa lähettää linkkejä, jos löytää hyvän kritiikin tai esittelyn!

 • Noaidin tytär on todella jännittävä kirja. Minua melkein pelotti ruveta nukkumaan sitä luettuani. (Tarinoiden taikaa 2.9.2013)
 • Tammimaan tyyli kirjoittaa on virkistävää, aivan kuin aihekin. (Risingshadow 27.8.2013)
 • Tammimaa kuvaa hyvin päähenkilönsä epävarmuutta ja ihastuksen tunnetta. Kirjailijan aikuisten romaaneista tuttua uudissanojen luomista on tässäkin teoksessa: sade raippoo ikkunaa, metsä on umpea. (Vesa Sisättö, Helsingin Sanomat 7.9.2013)
 • Essi Tammimaan Paljain käsin on kevätkauden hienoimpia proosateoksia, jos ei hienoin. (Kaisa Kurikka, Turun Sanomat 23.5.2011)
 • Tammimaan toinen romaani Paljain käsin on omintakeinen, vaikuttava ja taidokkaasti kirjoitettu teos, joka nostaa hänet kertalaakista kevään kirjantekijöiden eturiviin. (Lasse Koskela, Parnasso 2/2011, s.54).

Tammimaa on taitava. Hän kuvaa yhtä helpon tuntuisesti sen, miten sosiaalinen nousu on työläispenikoille ollut liki yhtä mahdotonta sukupolvesta toiseen, ja toisaalta sen, miten rakkaudettomuuden kehän voi murtaa.

 • Savon Sanomien hieno psykologista analyysia harjoittava arvostelu , Eija Komu. (2.4.2011)

Essi Tammimaa on kiistaton kielellinen lahjakkuus.

 • Kirjakerhossa ylistetään Paljain käsin, Kaisa Kurikka, Lasse Koskela ja Seppo Puttonen. (11.3.2011)

Minä pidän Essi Tammimaan Paljain käsin -romaania hyvin moniulotteisena ja hyvin, hyvin taidokkaana hyvin kirjoitettuna kirjana.

Ja kehtaisin kutsua tätä eeppiseksi romaaniksi. Tämä on sen verran isoaiheinen.

Kiitos Essi, tämä sinun kirjasi on hyvä.

 • Essi ja Paljain käsin – ensiesiintyminen Aamun kirjassa. (3.3.2011)
 • Kirjailija Essi Tammimaan liuskanmittaiset tarinat nuoresta seksuaalisuudesta kaikkine traumoineen ovat 
  yksinkertaisesti hienoja. Ne tekevät kuvia. Pessi Rautio Ars Auttoisten Ovi rivoon -näyttelystä, Taide-lehti (huhtikuu).
 • Kommentti.fi, Herman Raivion arvio Muistikuvia 00-luvusta -antologiasta.

Vuodelta 2007:

2 responses to “Kritiikkejä & haastatteluja

 1. Hei Essi, pidän romaanista Noaidin tytär ja odotan että saisin sille jatkoa. Päähenkilö ja sivuhenkilöt ovat mielenkiintoisia. Erityisesti pidän siitä, mitä jotkut ajattelvat sekavuudeksi – sellainen hauska yliluonnollisuus. Nautin sen rajoja rikkovasta tavasta vapauttaa realistisen kerronnan kahleista! En tiedä ketään, joka kerronnallaan yltäisi niin moderniin tekstiin – no, ehkä jotain runoilijoita. En muuten ole ainoa, joka odottaa teokselle jatkoa. Joudun tämän tästä vastaamaan kysymykseen, olenko jo kirjoittanut sinulle ja kysynyt, koska Noaidin tyttären toisen osan voi lukea! Kiitos ekasta 🙂

 2. Voi kiitos Outi! Pahoittelut, että kommenttisi julkaisussa (ja huomaamisessa) kesti näin kauan. Teit mieleni tosi iloiseksi näin maanantai-iltana! Kirjoitan parhaillani sarjan kakkososaa kovaa kyytiä, ja puhe oli, että Tulva (työnimi) tulisi kauppoihin ensi keväänä. Voi tuntua pitkältä ajalta, mutta ihan kohta se on näin kirjailijan näkökulmasta!

  Onpa todella ilahduttavaa kuulla, että nautit kielestä ja realismista poikkeamisesta. Pyrin seuraavassakin kirjassa samaan. Luvassa on tuhotulvaa, kuolleiden soturittarien kosto ja kaikenlaista muuta, mitä tässä parhaillaan pyörittelen valmiiksi kirjaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s