Runeberg-palkintoehdokas!

Ohhoh! Kävi niin, että meikämandoliino on Runeberg-palkintoehdokkaana. Olen hienossa seurassa – ja olin hienossa seurassa koko eilisen. Kiitokset kirjailijoille, kustantamoiden väelle ja raadille ja palkinnon järjestäjille. Tänään voi ehkä tilata sen puolivuosittaisen pitsan. Ollaanhan tässä sentään Runeberg-palkintoehdokkaana!

Aika mieletöntä.

Muut ehdokkaat ovat: Ralf Andtbackan esseistiikkaa ja lyriikkaa yhdistelevä Magnetmemoarerna (Ellips), Birgitta Bouchtin romaani Tusenblad, en kvinna som snubblar (Schildts), Siiri Enorannan romaani Gisellen kuolema (Robustos), Pauliina Haasjoen runokokoelma Aallonmurtaja (Otava), Kurt Högnäsin runokokoelma De bronsblå solarna (Söderströms), Katja Ketun romaani Kätilö (WSOY) sekä Joni Pyysalon novellikokoelma Ja muita novelleja (WSOY).

Eilisestä käteeni jäivät ainakin Katjan, Jonin ja Pauliinan kirjat, joten ehkäpä kirjoitan niistä vielä tänne jotain. Kunhan ensin vähän lepään.

7 responses to “Runeberg-palkintoehdokas!

 1. Tomi Paananen

  Onneksi olkoon. Toivottavasti saat sen.

 2. Turun Sanomissakin oli komea kuva siitä ehdokasjoukosta. Pidän peukkuja sinulle, vaikka kaikki olette yhtä hyviä ehdokkaita kuin Finlandia.ehdokkaatkin!

 3. Upeeeeta!

  Ansaittua on! (Harmittelin mielessäni aiemmin, et kun tänä vuonna on kirjojen suhteen kova taso, muuten olis PK ollut finlandia-ehdokkaana, ja mietin että varmaan tää nappaa sitten:D ei Runebergissa ole vikaa, todellakaan!)

  Onnea!

 4. Ella,

  Ansaittua on! (Harmittelin mielessäni aiemmin, et kun tänä vuonna on kirjojen suhteen kova taso, muuten olis PK ollut finlandia-ehdokkaana, ja mietin että varmaan tää nappaa sitten:D ei Runebergissa ole vikaa, todellakaan!)

  Voi, miten kauniisti sanottu! Kiitos. Tämä lämmittää mieltä.

 5. Kiitoksia Hymyilevä eläkeläinen! Hymyilen takaisin.

 6. Kiitos, Tomi, onnentoivotuksista!

 7. Tomi Paananen

  Ihmettelen vain tuota ruotsin kielisen kirjallisuuden runsasta määrää ehdokkaiden joukossa. Ei kai se vastaa mitenkään suomen ja ruotsin kielisten kirjojen suhteellisia määriä Suomessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s