Äänestys – minkä kohdan haluaisit kuulla ääneen Paljain käsin -romaanista?

Ensi viikon tiistaina esiinnyn sitten Prosakissa, ravintola Dubrovnikissa siinä heti seitsemän jälkeen. Jään esityksen jälkeen varmaankin ottamaan lasin viiniä, joten jos jollakulla on signeeraamaton kirja, tule nykäisemään hihasta. Harmittaa vieläkin jotkin tilanteet, joissa puheista huolimatta olen lopulta unohtanut laittaa nimmarin nimilehdelle.

Asiaan. Illassa on kirjailijan tarkoitus lukea ääneen tekstiään. Ajattelin lukea romaanistani Paljain käsin, kun se nyt kuitenkin on vasta (maaliskuussa) ilmestynyt ja vielä aika lähellä. En kuitenkaan ole päättänyt, mitä kohtia lukisin. Aikaa on huikeat 20 minuuttia. Siinä ehtii jo lukea monta lukua. Nyrkkisääntö on, että sivun lukemiseen menee sellainen minuutti.

Jos teillä siis on suosikkikohtia tai kohtia, joiden äänensävyn haluaisitte kovasti kuulla minun suullani, ehdottakaa kommenteissa. Yritän ottaa toiveenne huomioon! Tiedän, että itse ainakin yllätyin Waste landin ”not with a bang but with a whimper” -kohdan luennasta, kun itse T. S. Eliot sen nauhoitteessa hoiti – niin leikillisesti!

Kivaa tässä äänestyksessä on se, että vaikka ette pääsisikään paikan päälle Helsinkiin iltaa istumaan, Helsingin kaupunginkirjaston Kirjastokaista videoi illan ja lataa sen nettiin kaikkien kirjallisuusihmisten iloksi. Siispä pääsisitte toiveitanne kuuntelemaan, vaikka ette ikinä hienon väen kirjallisuusiltaan uskaltaisikaan. Ja hienoinahan siellä ollaan, tietenkin, kun kerran kuvataan ja kaikkea. Mutta näkisitte mut muutamaa tuntia ennen lähtöä. Verkkarit, villsukat ja jättimäinen villapaita on suosittua varustusta, kun säät alkaa kylmetä.

Minun lisäkseni lauteille astuu (vai pitäisikö sen olla istuu?) J. P. Pulkkisen haastateltavaksi Joel Lehtonen, joten kannattaa ehdottomasti tulla, vaikka ei just minun takiani sinne asti jaksaisikaan. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Tulkaa, tulkaa. Äänestäkää, äänestäkää. Mutta älkää hirveän surullisia kohtia, ettei mua ala itkettää, kun luen. Se olisi noloa.

4 responses to “Äänestys – minkä kohdan haluaisit kuulla ääneen Paljain käsin -romaanista?

  1. Lue please ainakin s. 7-13 ja s. 83-87.

  2. Eli alun lähihoitajajakso ja Virva menee naimisiin? Okei, panin korvamerkintään.

    Muita toiveita? 🙂

  3. Olisipa hienoa jos joskus todella saisimme Joel Lehtosen haamun Prosak-klubille. Mutta ehkä tarkoitit kuitenkin Haahtelaa.

    Tuo oli kyllä tosi hauska ilta, muistan itsekin. Kiitti sulle vielä!

    (Googlailen NVL:ää ja Prosakia vähän niin kuin mediaseurannan nimekkeellä ja tämä tuli vastaan näin aika paljon jälkikäteen)

  4. Hah, kiitti! En tosiaan huomannut puhuvani haamuista. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s