Nyt riitti

Aloitan tämän tekstin sanomalla, että älkää missään nimessä käykö katsomassa Annin tarinaa. Jos kuitenkin kävitte, pahoitteluni. Minä en siihen pystynyt.

Tämä teksti on omistettu kaikille niille nuorille, joille tulevaisuus ei ole selkeä polku: treffailu, naimisiin, lapset, omakotitalo. Joille Jumalan hyväksyntä ja rakkaus ovat yhtä epävarmoja kuin kavereiden ja jopa oman perheen hyväksyntä ja rakkaus. Joille ei ole maailmassa yhtään hyvää ja kaunista esimerkkiä. Joiden rakkaudesta ei iloita joka seurassa.

Nuotta, kristillinen nuorten medialehti, on käynnistänyt kampanjan, jolla pyritään saamaan homoseksuaalit luopumaan homoudestaan. Amerikoissa riittää jo tutkimustuloksiakin siitä, kuinka käy, kun ihmisiltä vain kielletään oikeus heidän omaan seksuaalisuuteensa, (se näkyy suoraan itsemurhatilastoissa) mutta se ei vaikuta Nuotan kampanjasanomaan.

On helppoa alistua määrittelemään oma identiteetti yleisen mielipiteen, omien elämänkokemusten ja sisäisten tuntemuksien mukaisesti.

Niin, oma elämänkokemus ja sisäiset tuntemukset – niiden mukaan nyt ei ainakaan omaa (seksuaali)identiteettiä voi rakentaa! Jos ne tunteet eivät ole selkeitä tai aina samoja, on helppo myydä itsensä heterouden alttarille. Sitähän kaikki meiltä odottavat. Siitähän meitä taloudellisestikin valtion taholta palkitaan monin eri keinoin. Heterosuudelmille hymyillään kadulla. Homosuudelmia tuijotetaan.

Ei ole mitään yhtä selkeää seksuaalisuutta niin kuin ei ole yhtä selkeää ihmisidentiteettiä (en edes halua puhua sukupuolesta tässä yhteydessä). Meillä on vain erilaisia kategorioita, joihin yritämme itseämme ja toisiamme sovitella. Entä jos ei sovi? Älkää ainakaan kuunnelko sellaisia saarnaajia, jotka sanovat, että älkää nyt missään nimessä omia tunteitanne ottako huomioon!

Samaan aiheeseen pureutuva Jenny Kangasvuon hieno bloggaus seksuaalisuuden joustavuudesta ja vaihtelevuudesta on kaikille seksuaalisuuttaan pohtiville pakollista luettavaa. Käykää tsekkaamassa se Jatulintarhassa.

8 responses to “Nyt riitti

 1. Tämä Nuotta-kampanja on malliesimerkki siitä, että uskonto on vaarallista ja alistavaa, yleiseen levitykseern ainakin demokratiassa täysin soveltumatonta.

 2. Hävetkööt nuottalaiset. Minusta on rienausta se, että uskova ihminen kehtaa valjastaa Jumalansa (joka kuitenkin tuossa uskossa ymmärtääkseni on Rakkaus itse!) tämänkaltaisen sontakuorman ajojuhdaksi. 😦

 3. Luulenpa myös, että Nuotan kampanjassa on taustalla hiukkasen muutakin kuin vain vilpitöntä huolta hairahtuneista nuorista:

  YLE.fi 23.3.11: NÄKÖKULMA: Homokohulla eduskuntaan?

  ”Nuotan kampanja iskee välillisesti juuri tähän rakoon. Kaikki tämä noussut kohu tarkoittaa jälleen hetkellistä kirkosta eroamisten lisääntymistä, mutta keskustelu sataa myös toiseen laariin. Syksyn homokeskustelu aiheutti jäsenpaon kirkosta – samaan aikaan kristillisdemokraattien oven takana oli jono uusista jäsenistä.

  Lieneekö sattumaa, että kristillisen nuortenmedian vastaavan päätoimittajan vaimo on ehdolla eduskuntavaaleissa? Jotka muuten pidetään juuri kätevästi vajaan kuukauden kuluttua tästä kaikesta kohusta. ”

 4. On pelottavaa, minkälaisia regressiivisiä ilmiöitä nämä vaalit ovat turskauttaneet esille jätekaivoista. On ihan sallittua vaatia taiteiden tuen lopettamista tai alistamista alasta mitään tietämättömien valtaan, (Niin kuin urheilutukea rupeaisin minä jakamaan! Niiatkaa nätimmin, en tiedä, olenko sillä tuulella, että rahoittaisin jääkiekkoa!) näyttää varsin suoraviivaista rasistista materiaalia mainoksena, uhata heikoimpien oikeuksia ja vielä kolhosti identiteettiäkin. Ja vielä uusimman selvityksen mukaan näitä asioita ajavat juuri ne yhteiskunnan etuoikeutetut hyvin tienaavat valkoiset miehet. Miksi on niin uhkaavaa, että joku pieni piipertäjä jossain luo vähän taidetta, jota hän ei ymmärrä – tai että joku rakastuu sellaiseen, johon hän ei voisi rakastua – tai että joku asuu ja yrittää elää maassa, jossa hän on sattunut syntymään?

 5. Sanopa muuta, Myyttis.

 6. Toi on aika järkky video homokampanjasta.

 7. Olipa rassaavaa katsottavaa. Ihan viimeinen kohta oli kyllä niin herkkukinkku: anna rahaa. Mielestäni Raamatun jakeilla oli aika vähän tekemistä alla esitetyn toimintaohjeen kanssa, mutta niinpä se tuntuu uskonnollisten sääntöjen kanssa usein olevankin hyvin hatara tulkinnallinen pohja. Tämä, jos mikä, on tehokasta markkinointia! Nyt kyllä alkaa tuulet kääntyä! Notta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s