Aurinko käsissäni

Paljain käsin sai tänään näyttävästi kritiikin Helsingin Sanomissa. Menkää tsekkaamaan! Lainaan tähän kuvatekstin, jostain kumman syystä juuri sen:

Essi Tammimaa on kiistaton kielellinen lahjakkuus.

11 responses to “Aurinko käsissäni

 1. Menen näiltä pyllyni sijoita heti katsomaan. Ja iltapäivällä kirjapuotiin!

 2. Jee! Ja ihanasti sanottu!

 3. Voi kiitos Gabriela! Sulla on aika ihanan näköinen blogi. Kiinnostuin heti yrttitietoudesta. Toivottavasti tykkäät mun kirjasta; jos siis päätät hankkia tai lukea sen.

 4. Jee, onnea!!

  Huomasin ”vasta” nyt 22. päivä HS:n verkkosivuilta, että kirja on ulkona!!! (Ei jaksa kirja-arvosteluita useinkaan seurata HS:stä, vaan välillä selaan etta mitäs on tullut..)

  Pitääpä mennä ostamaan hetimmiten, kommentoin luettuani vielä lisää:)

 5. Voi kiitos, Elina! Jään odottamaan jännityksellä!

 6. Moikka,

  sain kirjan ostettua enkä vielä ole ehtinyt lukemaan, mutta pakko oli tulla kysymään, että oletko huomannut että uusimmassa Parnassossa on arvostelu siitä? Netissä ei näemmä ole ainakaan vielä ko. arvostelua.

  Lainaus: ”Tammimaan toinen romaani Paljain käsin on omintakainen, vaikuttava ja taidokkaasti kirjoitettu teos, joka nostaa hänet kertalaakista kevään kirjantekijöiden eturiviin.” (Lasse Koskela, Parnasso 2/2011, s.54).

  Että sellasta:D

 7. IIIIK! En ole todellakaan huomannut Parnasson kritiikkiä, ja olet ensimmäinen, joka siitä minulle kertoo! Voi kiitos tästä ihanasta katkelmasta! Kovasti piristää kipeän päivää.

 8. Niin ja Elina, toivottavasti tykkäät itse kirjasta!

 9. Nonniin,

  sainpas luettua viimein, ja jopa kirjotettua siitä kommentin!!

  Eli kyllä, tykkäsin kovasti!! Sitä kyllä odotinkin, koska tykkäsin Ilmestyksestä paljon, ja toisekseen arvostelut on ollut ylistäviä.

  Teema/teemat kuulosti jo siis arvostelujen perusteella kiinnostavilta, mutta kyllä silti onnistuit yllättämään positiivisesti, koska jotenkin esim. hesarin arvostelun perusteella kirja kuulosti vähemmän yllättävältä, kuin mitä se oli:D (Tämähän on useinkin arvosteluissa pielessä, ts. ne jotenkin keskinkertaistaa tai korostaa jotain tiettyjä piirteitä teoksissa, joten usienkin yllättyy iloisesti, vaikka kuinka ”teemaromaanina” olisi arvosteltu..)

  Luonnollisesti äitiys ja naisten väliset suhteet tietysti on mielenkiintonen ja tärkeä aihe muutenkin, eikä siitä kirjoiteta tarpeeksi, mutta kyllä pidin Paljaissa käsissä ehkä kaikkein eniten yllättävästä tavasta kuvata hoitotyöntekijän tuntemuksia. En ollut edes ajatellut, että siitä voi sanoa niin paljon, mutta ilman että mukana on jotain ”mukaeettistä” pohdiskelua.

  Että tuollaista tuli mieleen kun olin hieman kirjaa sulatelut:)

  P.S. Ja jännästä kielestä ei kai tarvitse enää sanoa mitään sen Hesarin arvostelun jälkeen:)

 10. Voi kiitos Elina! Aika mahtavaa, että jaksoit tulla mulle tänne antamaan oikein positiivista palautetta! Onpa todella kiva kuulla, että hoitotyön kuvaukset kolahtivat suhun. Ne olivat mulle tärkeitä, mutta en mitenkään halunnut korostaa sitä kirjassa tai siitä puhuessa. Niitä varten tein jopa haastattelun, jotta sain tarpeeksi arkitietoutta ja työntekijän näkökulmaa. Hoitoalahan on se vähän arvostettu naisten kansoittama ala, jota ilman ei juuri mikään tässä maailmassa toimisi. Ei ainakaan inhimillisesti.

  Ja se on muuten totta, että kun arvosteluissa yritetään paketoida koko kirja kaikkine merkityksineen pieneen tilaan, ne alkavat yllättäen muistuttaa toisiaan… 🙂 Parempi niin päin kuitenkin, että kirja yllättää iloisesti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s