Liikahduksia

Uutisia!

Pitelen juuri käsissäni, no oikeammin – lojutan pöydällä vierelläni – romaanin Paljain käsin oikovedoksia, jotka kustannustoimittajani Mikko Aarne ystävällisesti postitti minulle, koska paperi, muste ja tulostuslaitteet ovat kovin kalliita. Tämä kaikki siis tarkoittaa vain sitä, että maaliskuun alussa Paljain käsin lopultakin päätyy kirjakauppoihin! Pitkä odotus ja piina ja kiirastuli saa vihdoin onnellisen loppunsa.

Sain jo ensimmäisen keikan, kutkuttavasti Aamun kirja -ohjelma pyysi minua juttelemaan romaanistani – ja sitä myöten sain myös ensimmäisen lukijapalautteen ohjelman toiselta vetäjältä. Puhelimeen sanoin vielä tottumuksesta ”Essi Henriksson”, vaikka ollaanhan tässä Tammimaita oltu jo melkein kuukausi. Muutokseen kestää tottua, minun ja muiden yhtälailla. Palaute kuitenkin sai minut hymyilemään hiljaa ja palautteenantajan varmaan ihmettelemään, miksi menin niin hiljaiseksi. Maaliskuun kolmas päivä torstaina klo 8:15-8:30 se sitten selviää.

Samaan aikaan olen hartaudella työstänyt aivan erilaista työtä, nimittäin käsitetaideteosta näyttelyyn Ovi rivoon, joka avataan Ars Auttoisessa, Auttoisissa, aivan Padasjoen kupeessa myöskin maaliskuun alussa 8.3. (Minun laillani maantiedevammaisille selvennys: siis Lahden ja Hämeenlinnan risteyksessä.) Ovi rivoon on nimensä mukaisesti eroottisen taiteen näyttely, ja Ars Auttoisen sivuilta voittekin löytää näyttelyn sävyyn istuvan blogin Biseksuaalin naisen tunnustuksia.

Kolmas uutinen ei oikeastaan liity taiteelliseen elämään, vaikka liittyy se siihenkin. Muutan nimittäin kuun lopussa Lahteen! Hyvästi Helsinki, lapsuudenkotini, joka olet minua moukkamaisen jääkohmeloisin sormin koetellut viimeiset kuukaudet. Hyvästi meri ja Yliopiston pylvässalit ja lämmitetty kävelykatu! Hyvästi lokit! Minä lähden nyt.

 

12 responses to “Liikahduksia

 1. Onnittelut valmiista tavarasta. Entä miten mies jaksaa?

  Tilaan täällä Turussa päin sen sinun kirjasi heti Pienestä Kirjapuodista.
  Ja tietenkin luen sen ja suosittelen muillekin luettavaksi. Nuorten ihmisten kirjoittamia kirjoja pitää myös ostaa, lukemisen lisäksi.

 2. Ihana kuulla, että tilaat Paljain käsin sinne Turkuun! Toivoisin, että sinne tilattaisiin sitä sitten kauppoihinkin – harva varmaan rupeaa kirjan perään kyselemään, jos se ei tule vastaan kaupan hyllyillä.

  Toivon todella, että tykkäät kirjasta! Saa toki antaa palautetta, täällä tai muuta kautta. On todella mukavaa, että on lukijoita, joilla on sekä näkemystä että lämmintä ymmärrystä. Toivottavasti voitan suosituksesi puolelleni!

 3. Niin ja mies on aika hetkahtamaton, onnellinen puolestani. Odottaa kirjaa muiden tavoin. Meillä käännetään oikovedoksetkin pöytää vasten, ettei vaan tule juonipaljastuksia. On parempi tehdä työtä ihan yksin, kun muuten on niin täysin kaksin.

 4. Kiinnostuin kirjastasi ja jään odottamaan sen ilmestymistä. 🙂

 5. Onnitteluni lähi-ilmestyvästä romaanistasi Paljain käsin ja Hämeen taidetoimikunnan myöntämästä työskentelyapurahasta, sekä tervetuloa Lahteen! Täällä tarvitaan osaavaa ja rohkeaa (nais)kirjailijaa. Ota selvää paikallisesta kirjoittajajärjestöstä Salpausselän kirjailijat ry ja liity siihen. Tarve kuten edellä. Itse olen paikallinen konkarikirjailija.

 6. Kiva kuulla, Hanna! Huomenaamulla jo kerronkin kirjastani Aamun kirjassa klo 8.15. Toivottavasti se vielä innostaa senkin jälkeen.

 7. Kiitos Sepeteus! Lahdessa on ihana olla, ja työskentelyapuraha aina hetkellisesti helpottaa tulevaisuudenahdistusta. Kävin jo Lahden kirjastossa vilkuilemassa Salpausselän kirjailijoiden kirjoja ja esittelyjä, mutten sillä kertaa löytänyt mitään, mihin tarttua. Pannaan korvan taakse!

 8. Hei, näin tänä aamuna haastattelusi. Odotan, että pääsen lukemaan kirjasi. Keskustelunne oli mielenkiintoista seurattavaa. Hienoa saada asioihin/ilmiöihin, joita itsekin paljon pohtinut, muitakin näkökulmia. Kiva, kun osasin etsiytyä myös tänne sivuillesi.

 9. Kiinnostaa todella paljon!! Tein siitä juuri bloggauksen, sillä olit todella hyvä puhuja ohjelmassa. 🙂

 10. Oho, nimi lähti? Saanko minä sen nyt kokonaan? 🙂 Paljon onnea kirjasta!

 11. Kiitos! En ymmärrä tuota nimikommenttia; olenko jotenkin jälkijättöinen? 🙂

 12. Ihana kuulla! Jatkaisin mieluusti sitä keskustelua, ja ehkä tämä kirjan markkinointi antaakin keskustelulle mahdollisuuden!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s