Yli 10 000 lukijaa

Voihan hitsipilli himpskatin simpskatti! Lukijalaskurini on popsahtanut kymmenentuhannen paremmalle puolelle. Yleisö kohahtaa.

Aikeenani oli arpoa oma kirjani jollekulle lukijalle, kun 10 000 tulee täyteen, mutta vilkaistuani kirjahyllyyni, huomaan, ettei minulla ole ensimmäisestä painoksesta enää jäljellä kuin yksi kappale. Olen silti iloinen tällaisen täysin imaginaarisen rajan täyttymisestä. Oman kirjansa menekkiä ei koskaan oikein tiedä, sillä suurin osa lukijoista lainaa sen kirjastosta tai kaveriltaan tai saa kriitikolta, joka ei halua säilyttää sitä, koska kirjahyllyt notkuvat jo muutenkin. Kirjan ostaneita lukijoita taas on tällaisella aloittelevalla romaanikirjailijalla ehkä kymmenesosa tänään täyttyneestä luvusta.

Siksi sanonkin: Voihan hitsipilli himpskatin simpskatti! Onpa kiva, että teitä lukijoita siellä on, jossakin näyttöpäätteiden sähköisen loisteen häikäiseminä, silmiltäni piilossa.

**

Koska kuitenkin jossain määrin seuraan hakusanoja, joilla lukijat tänne päätyvät, en ole täysin tietämätön siitä, että aivan kaikki lukijat eivät ole täällä minua varten, minun vuokseni. Siksi liitän tähän naistenpäivän jälkimainingeissa muutaman linkin niille, jotka eivät selvästikään ole tulleet tänne lukemaan minun ajatuksiani, vaan etsimään oikeita vastauksia vakaviin kysymyksiin.

Voimia tytöt, mä olen teidän puolellanne.

Sukupuolitaudit, Helsingin alueella ilmaisen ja välittömän tutkimuksen ilman ajanvarausta saa sukupuolitautien poliklinikalta. Älkää epäröikö, vaan menkää, jos on pienikään mahdollisuus tai kutina, että jotain voisi olla vinossa. Tämä pätee myös poikiin! Kantakaa vastuu seuraavien tai nykyisten kumppanienne terveydestä yhtä paljon kuin omastanne. Palvelu on asiallista ja hyväntahtoista – jos olet poliklinikalla, olet vastuullinen aikuinen, olit minkä ikäinen tahansa.

Jälkiehkäisy, ilman lääkärin määräystä apteekista, jos olet yli 15-vuotias. Muussa tapauksessa joudut menemään lääkäriin – ja tee se pian. Se voi olla kurjaa ja noloa, pelottavaakin, mutta vielä pelottavampaa on kasvattaa ruumiissaan elävää olentoa. Mitä pikemmin asia voidaan hoitaa, sitä helpompaa ja turvallisempaa se on kropallesi. Jälkiehkäisyä voi maallikko verrata koko kuukauden e-pillereiden nappaamiseen kerralla. Pillerin syöminen aloittaa kuukautiset, eikä siis abortoi mitään, vain estää (mahdollisesti hedelmöittynyttä) munasolua kiinnittymästä. Niinpä kyseessä on eettisesti mielestäni melkolailla e-pilleriehkäisyä vastaava toimenpide, jonka vuoksi sinun on turha tuntea murhaajan tuskia.

Abortti, vaatii lääkärikäynnin terveysasemalla ja lähetteen toimenpiteeseen. Jos toimit nopeasti, voi olla, että on mahdollista vielä hoitaa toimenpide niin sanotulla pilleriabortilla, joka on paljon vähemmän evasiivinen toimenpide kuin kaavinta nukutuksessa.

Älä häpeä sitä, mitä on tapahtunut. Et ole ainoa, eikä se ole yksin sinun syysi.

Olkaa viisaita, vaatikaa ehkäisyä joka kerta, vaatikaa kumppaneiltanne sen verran välittämistä, että he eivät saata teitä kurjaan ja vaaralliseen tilanteeseen. Mutta ennen kaikkea: luottakaa itseenne.

Aikaisemmin olen kirjoittanut vastuullisesta abortista otsikolla Ei enää henkarilla – vastuullinen abortti ja muita mahdottomuuksia. Liitän linkin tähän siksi, ettei tulisi kuvaa, että suhtaudun toimenpiteeseen kevyesti. Suhtaudun siihen pragmaattisesti.

5 responses to “Yli 10 000 lukijaa

  1. Tilastojani lukemattomalta voi tuntua hassulta, että tartun asiaan. Kun kuitenkin lähes viikoittain blogiini eksytään hakusanoilla, kuten viimeksi ”abortti alle 13-vuotiaalle” ja ”abortin hinta alle 15-vuotiaalle”, tuntuu jo ihan kansalaisvelvollisuudelta ohjata oikeaan osoitteeseen. On suorastaan vaikea ymmärtää, että blogini löytyy noilla hakusanoilla, mutta googlettamaan ja seksitietoa lypsämään tottuneena ihmisenä tarjoan mieluummin linkkejä omatuntoni puhdistamiseksi kuin vain katson sivusta noita hakusanoja viikosta toiseen ja toivon parasta.

  2. Ihan loistava postaus! Minun blogiini porukka tulee jatkuvasti sanoilla ”kärpästen herra tiivistelmä” ja ”laillinen huume”. Edellistä ei blogistani löydy ja jälkimmäisen etsijät pettynevät, sillä viittasin joskus kirjoituksissani adrenaliiniin ja kirjoittamiseen laillisena huumeena ;).

  3. yksi kymmenestä tuhannesta täällä kiittää taas osuvasta tekstistä:)
    sinun sanailusi häikäisee läpi sähköisen loisteen

  4. Voi kiitos! Minäkin käyn sun kuvia ihailemassa aina uudestaan ja uudestaan – ja ihania linkkivinkkejä myös!

  5. Kiitos, Rooibos. Adrenaliini onkin kyllä vaarallinen huume! Olen useasti puhunut siitä, kuinka syke kirjoittaessa saattaa huidella 140 kieppeillä ja kuinka kahdeksan tunnin työpäivän jälkeen saattaa tuntua kuin olisi juossut maratonin. (Ei niin, että kykenisin edes puolimaratoniin…) Olisikohan se adrenaliinin ansiota? Oletko tutkinut asiaa enemmänkin tai löytänyt tutkimuksia siitä? Kokemus tuntuu yhdistävän aika monenlaisia ja monen alan taiteilijoita.

    Pahoitteluni muuten, että viestisi tuli näkyviin vasta nyt. Se oli jostain syystä joutunut roskaposteihin, enkä yleensä tarkista niitä. Onneksi huomasin nyt!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s