Viikon sitaatti

Olen keksinyt kiduttaa itseäni uudella päähänpistolla. Olen päättänyt ainakin yrittää löytää tänne blogiin joka viikko jonkinmoisen sitaatin kirjasta tai runoteoksesta. Sallin itselleni poikkeamat myös sanomalehtien ihmeelliseen maailmaan, jos sieltä sattuu löytymään jotain oikein hykerryttävää. Luulisin. Tosin taide on yleensä paljon hulvattomampaa kuin objektisoiva – tarkoitan objektiivisuuteen pyrkivä media.

Pidätän oikeudet muutoksiin ja myös hävyttömiin mainostuskikkailuihin tai muuten vain sattumanvaraisiin valintoihin. Tänään haluan puhua Star Wars -trilogiasta.

Näin se alkaa:

”Objektiivisesti tarkastellen Luke Skywalker ei ollut kovin cool. Mutta pennuille, jotka näkivät Imperiumin, Luke oli Äijä. Hän oli se, joka halusimme olla. Jälkikäteen väitämme mielellämme, että Han Solo oli hahmoista paras – ja teoriassa hän olikin.  Mutta Solon pahis-coolius on sen tyyppistä, ettei sitä ymmärrä ennen kuin on tarpeeksi vanha tajuamaan, että ylimielinen mänttiys on viehättävä, miehinen piirre.”

Chuck Klosterman: Seksiä, huumeita ja kaakaomuroja (Sammakko 2009).

2 responses to “Viikon sitaatti

  1. Ihana kidutus! Ja kerrankin olennaisten asioiden äärellä.

    Olen itse aina halunnut olla Luke Skywalker. Hän jos kuka on epä-äijämäinen. Tai Leia, hän on hieno hahmo. Mutta vaikka Han on hyvännäköinen, tunnen häntä kohtaan vain suunnatonta intohimoa: nimittäin haluaisin läimiä häntä ympäri korvia. Nopeasti, nautinnollisesti, kovaa. Rasittava apina. Urpo. Paskapää. Miksei sitä koskaan kuvattu Leian Slave princess -asussa?

    Minusta ylimielinen mänttiys on vastenmielisin piirre miehessä, jos ihan sairaalloiset psyko-ominaisuudet lasketaan pois.

    Mut, tietty YMMV.

  2. (Ja, juu, tarkennuksena noihin haaveitteni kiihkeisiin litsareihin: Tietenkään ketään ei saa oikeasti lyödä, paitsi itsepuolustukseksi. Ei siis Haniakaan.

    Jos iskusotilaat hyökkäävät, saa tietysti puolustautua parhaansa mukaan.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s