Kirjailija lähtee ulkomaille

Itsensä mainostaminen on kaiketi vielä omassa blogissa soveliasta? Minä lennän nimittäin kohta Wieniin, monien säveltäjien synnyinkotiin, jossa sattumalta tunnen harrastajakirjoittajapiirejä. Siksipä tulenkin esiintymään Labyrinth-nimisen kirjoittajaryhmän perjantai-illan runosessiossa Dana Rufolon ja Ulli Freerin kanssa.
Jos sattuisitte Wieniin, ottakaa perjantaina suunnaksi siis Café Kafka! 
3.4. klo 20:30
café kafka         
capistrangasse 8         
1060 vienna   

6 responses to “Kirjailija lähtee ulkomaille

 1. Ole varovainen näissä kommenteissasi. Loukkasit juuri pahasti uskonnollisia tunteitani, koska uskon, että minunkin pitäisi päästä käymään jossain enkä pääse ja siksi halusin uskoa etteivät muutkaan pääse. Lisäksi kuviasi julkaisemalla kiihotat lukijoitasi entisiä punatukkaisia naisia kohtaan. Ja naisen seksuaalisuus on pahempi juttu kuin mikään reipas väkivaltailu. Nyt kun vielä väittäisit, että kirjallisuutemme pyhä hahmo Aleksis Kivi joi viinaa, hakkasi ruotsinmielisiä, eleli vanhemman naisen elättinä ja söi häneltä ankat, olisi syyte jo matkalla.

 2. Voi hyvänen aika, Pasi! Toi oli niin hyvä, että hetken verran sydän tikahtui, kun en tiennyt nauraa vai kauhistua. On se juu vaarallista, kirjoittaminen, mistään, millään tavalla, koska miten tahansa johdettu tulkinta oikeuttaa sananvapauden rajoittamisen…

  Teenkin korjauksen: (kuten vapaa-ajattelijoiden mainoskampanjassa taannoin brittilässä) ”Kirjailija lähtee todennäköisesti ulkomaille”.

  Eikä täällä Suomessa ole kukaan viinaa juonut, taiteilija ainakaan, tai eleskellyt toisten varoilla, tai kirjoitellut hävyttömiä runoja (Kailas)… tai… kirjoja, joissa tehdään hävyttömyyksiä tai edes viitataan niihin.

  Nih.

 3. Meille kirjailijoille Aleksis Kivi on täydellinen ihminen, esikuva, josta ei saa sanoa mitään pahaa, kuten esimerkiksi että hän muka olisi juonut viinaa tai syönyt Charlotta Lönnqvistin ankat. Ja koska hän on pyhä esikuvamme, meidän pitää kirjoittaa yhä näinäkin päivinä ensimmäisiä suomenkielisiä romaaneja, juoda viinaa ja syödä ankkoja. Ja tapella fennomaanien vastustajien kanssa, tietysti.

 4. Mutta entä Waltari?

  …olenkin tässä jo pidemmän aikaa ajatellut fennomanisoida itseni oikein olan takaa ja ryhtyä Henrikinpojaksi. Ainoa este on se, että kuka helvetin Henrikki ja mikä ihmeen poika? Isä, poika ja… Jussi?

 5. …tai kuokka?

 6. Ensin fennomanisoit ja sitten feminisoit. Susta tulee Essi Henriikantytär.

  Mä taas ajattelin trimmata nimeäni niin että musta tulee Basil Hjalmar von der Jääskeläinen, Jäniksenselän pimeä prinssi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s