Flow on ohi

Uuden musiikin tapahtuma Flow jytkytti Suvilahden vanhan voimalan seiniä ja piha-aluetta koko viikonlopun. Nyt Flow on ohi ja voimme palata taas hiljaisuuteen ja olla katsomatta kadulla vastantulijoita. Kuten sunnuntain päälavan konsertin päättänyt kuuluttaja sanoitti asian: muistakaa hymyillä toisillenne kadulla sitten tammikuussakin, ja muistakaa rakastaa!

Flown järjestelyiden ongelmista on jonkun verran tiedotusvälineissä kommentoitukin ja kieltämättä ne vaivasivat muuten hyvää kaupunkifestarikokemusta. Jos lippunsa etukäteen ostanut joutuu jonottamaan alueelle hiukan alle tunnin (Nicole Willis jäi näkemättä), vessajonot kestävät saman verran, (paitsi jos ei halua kuunnella kenenkään esitystä) vesi ja kuohuviini loppuvat ensimmäisen parin tunnin aikana ensimmäisenä päivänä, ruoka loppuu, telttalavan läheisyyteen tai edes telttaan ei mahdu sisälle ja illan viimeinen, odotettu, bändi ei saa ilmoille kuin yhden biisin ja toiselta lavalta kuuluva bassonjytke peittää alleen herkkää kitararockia soittavan muusikon soinnut ja äänen, voi tosiaan sanoa, että ongelmia oli.

Silti Flow oli erityisen onnistunut tapahtuma …se on se rakkaus. Jostain syystä ihmiset olivat harvinaisen hyvällä tuulella. Voin henkilökohtaisesti sanoa, etten ole missään muualla kuin Japanissa kokenut niin tiukkaa tungosta ilman, että kukaan olisi kertaakaan tönäissyt hymyilemättä anteeksi pyytäessään. En todistanut yhtään sanaharkkaa, kukaan ei kaatanut juomaa päälleni tai vaihtoehtoisesti kaatanut minun juomiani. Jopa telttalavan tukahduttavassa tungoksessa oli tietynlaista solidaarisuutta ja tilaa sai jopa tanssille.

YuoTubessa ja Myspacessa tehty tutkimustyö kannatti, mutta johti myös harhaan. Perjantain täydellinen jättipotti oli nimittäin ärsyttävän vaikeaksi ja eklektiseksi markkeeraamani CocoRosie, joka todellisuudessa veti mielettömän vetävän keikan. Oopperalaulua, lasten musisointileluja, pianoa, rapbiittiä ja lapsenäänellä tapahtuvaa räbäytystä oli vain kertakaikkisen hauska seurata, vaikka tuulikin jo aika navakasti.

Teltan perjantai-illan päättänyt jazzbändien kimara veti ja groovasi aivan mahtavasti. Sitäkin enemmän harmitti, että se odotettu ja viimeiseksi säästetty Five Corners Quintet ehti soittaa vain yhden biisin ennen kuin lappu piti lyödä luukulle melun ja kellonajan takia.

Sunnuntaina ihastutti Bebel Gilberton, bossa novan luojan João Gilberton tyttären, kepeä ja ilmava esiintyminen taitavan ja silti luontevan bändin siivittämänä. Sen sijaan Jenny Wilsonin keikka ennen Bebeliä ei mennyt aivan putkeen, kun ensimmäinen biisi piti virheiden takia aloittaa uudelleen alusta, eikä Jennyn ääni ja kitara joissain kohdin oikein onnistunut ylittämään telttalavalta kuuluvaa jytkettä.

Silti, Flow oli vaivan arvoinen ja Suvilahden vanha voimala ihastuttavan kaunis jylhine ilta-auringon punaaminen torneineen (savupiiput) ja ikoni-ikkunoineen (voimalan laakeat ikkunat). Kauneus on katsojan silmässä, ihan selvästi.

3 responses to “Flow on ohi

  1. Oi, mäkin olisin halunnut nähdä kiehtovan Cocorosien! Sinä onnellinen. Cocorosie vaikuttaa lehtijuttujen ja youtuben perusteella loistokokoonpanolta. Olin Flow:ssa viime vuonna, mutta tänä vuonna se jäi väliin. Festareilla on musta yleensäkin iloinen ja rakastava tunnelma, minkä takia pidän niistä.

  2. Aina ei voi jaksaa kaikkialle, vaikka sä usein jaksatkin. 😉 CocoRosien lavakäyttäytyminen herätti sen verran epäilyjä, että en tiedä, syyttääkö tyttöjen vapaata kasvatusta vai median sumutustaituruutta – eivät ihan pelkästään sisarellisesti käyttäytyneet… Harmi, ettet ollut siellä tekemässä tulkintaasi!

  3. Paluuviite: Helsingin isoin kaljateltta – Flow « aaltopahvia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s