Ilmestys ilmestyy

Kolme vuotta sitten istuin terassilla ja tunnustelin lasin kylmiä hikihelmiä. Mekko takertui ihooni kuumuudessa; iho sen alla oli silloin eri iho. Se värisi kuin lakanakangas pyykkinarulla ilman omaa tahtoa tai tuntoa. Kankeasti autot ruhisivat ohitseni, farmari, bemari, kupari. Aurinko taittoi valokukkia säärilleni, se maalasi tukan räikeillä säikeillä.

Silloin auringosta astui ilmestys. Hetken luulin, että se oli nainen eikä aurinko, joka hohkasi tuota sienaavaa valoa. Paljaat jalat painautuivat asvalttiin kivensiruja ja sirpaleita varomatta.

Naisen amorinkaarelta valahti pisara muovipöydän hietahunnulle, kun hän kumartui valosta puoleeni.

Ilmestys.


Vasemmalla Ilmestyksen tulinen kansi, oikealla pakkasen purema kirjailija Essi Henriksson.


Ilmestyksen
julkaisuun on enää yksi täysi työviikko. Maanantaina 20.8. painokoneet pysähtyvät, pakettiautojen lavat laskeutuvat huristen ja laatikkojen kantajien kädet tuhraantuvat musteeseen. Ilmestys on ilmestynyt!

Olen kirjoittanut romaanin. Se on minulle ensimmäinen ja kulkee nimellä Ilmestys.

Kerron alla joitain mahdollisen hyödyllisiä ja kiinnostavia tai hyödyttömiä ja epäkiinnostavia seikkoja esikoisestani, sen syntymisestä ja päämääristä ovelasti Sadulta saamani meemin seitsemän kysymyksen mallin avulla. Seitsemän on olennainen luku myös kirjan kannalta syystä, joka selviää kohdassa seitsemän.

1. Toimettomat kolme kuukautta Espanjan ennätyskuumassa kesässä vuonna 2005 poikivat esikoisromaaniin Ilmestys johtaneen mielikuvan ankeasta huoneesta, betonierämaasta ikkunan takana ja hikisestä vuoteesta, jossa kaksi naista herää menetysten aamuun.

2. Kuvaan Ilmestystä useimmiten lauseella: Tarina sokeasta rakkaudesta ja sokeasta uskosta. Molemmissa on jotain pahaenteistä.

3. Mielestäni äly ja tunne ilman aistia ovat sokeita.

4. En osaa kuvata Ilmestyksen teemoja parilla sanalla, mutta yksi avainsanoista on ruumiillisuus, sen kadoksissa oleminen ja löytäminen.

5. Vaikka Ilmestys kertookin kahden naisen välisestä rakkaudesta, tarkoitus on lähinnä tutkia erilaisten roolien ja vallanjakojen sukupuoliriippumattomuutta suhteessa kuin asemoida teksti tiettyyn kapeaan genreen.

6. Valitsin itämaisen tanssin Ilmestykseen osittain siksi, että se on tanssilajeista yksi aistillisimmista, mutta etenkin siksi, että juuri sen aistillisuuden – sekä sen maantieteellisen ja kulttuurisen alkuperän vuoksi – sitä ei usein lainkaan pidetä taiteenlajina vaan jonkinlaisena eroottisen harrasteen muotona.

7. Itämaisella tanssilla on myös erikoinen yhtymäkohtansa kristinuskoon, sillä Salomen tanssi kuningas Herodekselle maksoi koko uskolle profeetan pään – vadilla. Kirjailija Oscar Wilde kirjoitti Salomelle, joka siis Raamatussa on pikkutyttö ja Herodeksen tytär, hiukan uskaliaamman roolin – ja tuli luoneeksi tuon kiusaavan, mystisen, paheellisen ja silti pyhän luvun mukaisen seitsemän hunnun tanssin.

Ilmestys julkaistaan 20.8. ja siitä löytyy lisää hämäriä vihjeitä Gummeruksen sivuilta täältä. Esikoiskirjailijan (puhun aina itsestäni kolmannessa persoonassa…) henkilöhaastattelun voi lukea täältä.

2 responses to “Ilmestys ilmestyy

  1. Tulin tänne lukemaan merkintöjäsi, ja oot ollut ahkera! Odotan jo kirjasi ilmestymistä – ylihuomenna!! Äitini muuten luki Seurassa olleen haastattelusi ja myös siinä mainitsemasi Valencian kokemuksesi ja kaksi hikistä naista lakanoissa. Tämän johdosta äiti kysyi multa, oliko mulla kenties Valenciassa salainen suhde jonkun espanjattaren kanssa… Äiskä ajatteli, että olisit saanut siitä innokkeen romaanillesi. :-b

  2. Heh, se vasta paljastus olisikin! Ehtisikö vielä vaihtaa toisen päähenkilön espanjattareksi… ei taida. 😀 Kirjan ilmestymisaika muuten vaihtui ja se on siis jo ilmestynyt – eilen. Mahtavaa tietää, että ainakin yksi innokas lukija löytyy!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s