Mitä jäi käteen Docpointista II

Kun aiemmassa postissani puhuin lauantain sumasta, tarkoitin tietenkin sitä, ettei ilta päättynyt holakaustin kieltämiseen.

Suuren maailman tapaan DocPointilla oli tänä vuonna jopa muutama virallinen klubi-ilta ja lauantaina luvassa oli musiikkiviihdettä Vanhalla. Siiri Nordinin & Sweetersin esiintymisellä kalasteltiin massojen (?) huomiota. Illan muita esiintyjiä olivat Giant Robotistakin tuttu Tuomas Toivonen ja TV-resistori.

Tv-resistorin musiikki oli letkeää ja sanoitukset – sen vähän, mitä klubiympäristössä selvää sai – olivat hauskoja ja oivaltavia. Bändillä vaikutti olevan lavalla ihan mukavaa ja rentous välittyi esiintymisestä.

Siiri Nordin taas vetosi täydellisesti soljuvalla laulullaan ja hienoilla biiseillä, joissa välillä oli tunnistavinaan vaikutteita bändeiltä kuten Moloko ja Morcheeba, välillä taas perusjenkkirokkibändeiltä. Biiseissä oli sopivan ilmavaa ambientti-tyyliä ja silti vetoa. Yhtyeellä oli myös tarpeeksi kokoa: Siirin tukena lavalla oli toinen kitara ja stemmalaulaja basistin ja rumpalin (Reino Nordin) lisäksi. Siirin ääni soi yllättävän kuulaasti klubiympäristöstä huolimatta.

Molemmilta illan bändeiltä olisin kuitenkin odottanut enemmän esiintymistä. Mitä on tapahtunut esittämisen perinteelle? Onko Vanha niin pieni ja rento paikka, että siellä keikka vedetään kuin kavereille? Onhan se mukavaa, että esiintyjät spiikkaavat biisien väleihin mitä tykkäävät, mutta lipuistaan maksaneet varmasti odottaisivat myös, että he puhuisivat mikkeihinsä eivätkä toisilleen. Lavalla nauramaan repeämiset ja epämääräiset biisien aloitussähläykset tekevät amatöörimäisen vaikutelman – kysehän on illuusion rakentamisesta, tehtiin se kuinka luonnolliseksi ja rennoksi tahansa. Kaiken huippuna hiukan liiankin vetoon itsensä vetänyt poika hyppäsi lavalle tanssimaan bändin sekaan, eikä kukaan osannut pitkään aikaan reagoida mitenkään. Ehkä hänellekin oli epäselvää, kuka oikein oli esiintymässä – katsojana oli ainakin vaikea päättää, mihin katsoa.

Silti molempien bändien musiikki oli kuulemisen arvoista ja soittamispuolessa ei bändeillä ongelmia ollutkaan. Ja tavallaan osa siitä amatöörimäiseltä vaikuttavasta sähläilystä lavalla oli aika söpöä. Ehkä sen pitääkin toimia niin…

2 responses to “Mitä jäi käteen Docpointista II

  1. Tv-resistori ja Siiri olivat mahtavia!! Mulle tuli muuten kurja olo, kun luin viime viikolla lööpeistä Kirkan kuolemasta, ja me olimme juuri edellisellä viikolla nähneet hänen tyttärensä (joka vaikuttaa tosi sympaattiselta) laulamassa siellä Vanhalla yhdessä Siirin kanssa. :'-( BTW, mä satuin vahingossa loppuillasta parin sekunnin ajan vilkaisemaan sitä lavalle tanssimaan hypännyttä aineissa olevaa poikaa, joka siinä vaiheessa istui Vanhan baarin puolella. No poikahan otti heti huolimattoman vilkaisuni intohimoisena kutsuna. Hän pomppasi ylös tuoliltaan kuin aropupu ja seurasi mua ympäri Vanhaa. Ahdistus.

  2. Niin, se sama poika tuli vessasta sepalus auki ja kouraisi mua ohimennessään pyllystä. Sellaista se on. Kulmakarvojen kohotus ei tainnut tepsiä, koska vielä jatkoi: moi! :POtin kanssa aikalailla sydämelleni sen Kirkan kuoleman juuri tuosta samasta syystä. Voimia kaikille läheisille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s