Kevyitä siveltimenvetoja Kalliossa


Kalliossa on salagalleria, SOK:in S-galleria, joka sijaitsee siinä nostalgisesti kahvilta tuoksahtavan Meiran talon korttelissa. Osoite on Fleminginkatu 34, sisäänkäynti galleriaan sisäpihalta. Kyseisessä galleriassa on erityisen inspiroivan ja hienojakoisen näyttelyn avajaiset 15.8. klo.18.


Kuvataiteilija Anni Henriksson ja salamavaloista kärsivä työ Lahden Taidepanimolla Sektio-näyttelyn avajaisissa.

Esittelen siis Anni Henrikssonin ja Pirita Neijosen yhteisnäyttelyn Kevyt Kosketus. Heidän edellinen yhteinen näyttelynsä oli esillä Häme-galleriassa vuonna 2004. Sen jälkeen he ovat tosin molemmat osallistuneet yhteisnäyttelyyn Sektio ja Kosinta paronien ja piirasten keskellä.

Anni Henrikssonin valon ominaisuuksia tutkivat työt saattavat käsitellä koviakin asioita, eikä ristiriita ota ratketakseen yhdellä katsomisella. Pirita Neijosen töissä on voimakkaita tunnelmia ja toivon sanoma.

Kevyt Kosketus

Anni Henriksson ja Pirita Neijonen
S-galleria 16.8.-1.9.06

Olemme kaksi Lahden Taideinstituutista viime vuonna valmistunutta nuorta taiteilijaa. Meitä yhdistää naisnäkökulman lisäksi se, että pidämme molemmat omaa kokemusmaailmaamme tärkeimpänä taiteen lähtökohtana. Liikumme ihmisen kokoisissa perusasioissa, aistimuksissa ja tunteissa. Näitä asioita käsittelemme omakuvien ja henkilökuvien muodossa.

Anni Henriksson
Olen toteuttanut teossarjani puuväreillä, joilla työskenteleminen tuottaa minulle samanlaista iloa kuin lapsuudessa. Rakennan lopullisen väripinnan useista päällekkäisistä, läpikuultavista värikerroksista. Siksi piirustusten sävyt sekoittuvat lopullisesti vasta katsojan silmissä. Olen tavallaan nykyajan impressionisti, mutta maalaan puuväreillä.

Tähän näyttelyyn olen maalannut enimmäkseen omakuvia. Työt ovat suureen kokoon tehtyjä lähikuvia kasvoista, joista kuitenkin puuttuu se ihmiskasvojen ja muotokuvien tärkeimmäksi koettu asia eli silmät. Kasvot on esitetty niin, että katse rajautuu pois ja kuvan katsojalle jää
tarkasteltavaksi kasvojen vähäarvoisempi mutta kenties myös paljaampi alaosa. Mitä saamme tietää, kun emme tavoita katsetta ja huomio kiinnittyykin tiedostamattomampiin ilmeisiin?

Pirita Neijonen
Emme ole yksin, vaikka joskus siltä tuntuisikin. Ympärillämme on auttajia ja suojelijoita, vaikka emme heitä huomaisikaan. Taivaalla lentelevät perhoset ovat enkeleitä jotka suojelevat meitä. Nämä maalaukset ovat osa selviytymistarinaa, jossa suojelusenkelit ovat olleet apuna. Kuvaan omia henkilökohtaisia ajatuksiani muiden ihmisten muotokuvien kautta. Teokseni on maalattu akryyli- ja öljyväreillä. Niihin on yhdistetty perinteistä muotokuvamaalausta ei-esittävään tunteita ja ajatuksia kuvaavaan pintaan.

Etelä-Suomen Sanomat: Lahden Taideinstituutin lopputyönäyttelystä Sektio.
Anni Henrikssonille Päijät-Hämeen Rahaston apuraha vuonna 2006.

2 responses to “Kevyitä siveltimenvetoja Kalliossa

  1. Sain just Annilta kutsun. Ilmoitin jo tulevani paikalle.

  2. Jee! Aloittelemme Pikku-Vallilassa neljän aikaan ja jatkamme avajaisista Soul Kitcheniin syömään ja juomaan. Tervetuloa remmiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s